Odjel multimedije

 

Odjel multimedije Gradske knjižnice Marka Marulića započeo je s radom 2008. Osim vrijednog i reprezentativnog fonda glazbene i video zbirke, zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne, te knjiga vezanih uz film i glazbu, odjel se može pohvaliti i bogatom zbirkom stripa. Glazbena građa pokriva najrazličitije glazbene žanrove domaćih i stranih autora - od klasične glazbe, preko jazza, bluesa i šansona do popa i rocka. Noviji i stariji filmski naslovi odjela multimedije uglavnom su djela koja pripadaju antologiji sedme umjetnosti. Posebno odjeljenje filmskog fonda čine animirani i igrani filmovi za najmlađe, a za edukativne svrhe posebno je izdvojen bogat dokumentarni i obrazovni program, te interna zbirka enciklopedijskih naslova igranog filma. Tijekom čitave godine odjel organizira niz događanja: radionice, slušaonice, edukativne projekcije, izložbe te predavanja. U suradnji s udrugama, volonterima te djelatnicima na odjelu tako se organiziraju radionice robotike, radionice igranog filma, radionice animiranog filma, koncertne slušaonice, radionica filmske maske i šminke, radionica stripa, filmski kvizovi...

Sva događanja Odjela multimedije organizirana za stalne korisnike i najčešće posjetitelja, a to su prvenstveno ljubitelji filmske i glazbene umjetnosti, te stripa. 

Fond Odjela kategorički podijeljen za najmlađe koji u knjižnici pored obveznih lektirnih naslova traže odmor, zabavu i igru, te audiofile i filmofile koje zanimaju film i glazba kao takvi. 

GLAZBENE PROJEKCIJE

Slično konceptu filmskog ciklusa, Odjel multimedije uz svakodnevne slušaonice organizira   edukativne projekcije glazbenih dokumentaraca te koncerata uz glazbu antologijskih glazbenih izvođača.