Klikom do znanja

On-line enciklopedije, leksikoni, rječnici:
 

Encyclopedia Britannica (engl.)

Jedan od najcjenjenijih i najpouzdanijih izvora informacija na Internetu. Pretraživanje abecedno i po temama donosi članke iz svih područja. Nisu besplatne sve informacije!
 

Encyclopedia Smithsonian (engl.)

Vodič od A-Z s odgovorima na česta pitanja. Pokrivena su područja od umjetnosti do znanosti, a sadrži i slike i web linkove
 

Hrvatski bibliografski leksikon

Sadržava životopise Hrvata koji su ostavili znatan trag u svojoj zemlji i svijetu te pripadnika drugih naroda koji su sudjelovali u životu hrvatskih zemalja, kontekst u kojem su djelovali te opis njihovih postignuća.

 

Hrvatski jezični portal

Rječnik hrvatskog jezika sadrži preko 100 000 osnovnih riječi/ natuknica.
  

Enciklopedija Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža (hrv.)

Portal Leksikografskoga zavoda obuhvaća sadržaj pet izdanja Zavoda uređenih za prikaz i pretraživanje na internetu – Hrvatskog obiteljskog leksikona, Istarske enciklopedije, Filmskoga leksikona, Nogometnoga leksikona te izbor članaka iz Hrvatskoga biografskog leksikona.
 

Proleksis enciklopedija (hrv.)

Zasniva se na tiskanom izdanju Opće i nacionalne enciklopedije u 20 knjiga.
 

Virtualna referentna zbirka 

Stranica knjižnice Instituta Ruđera Boškovića. Sadrži poveznice na sljedeće on line izvore informacija: adresari i imenici, atlasi i karte, almanasi, biografije, enciklopedije, kalendari, kalkulatori i konverteri, kratice, periodni sustavi elemenata, priručnici, rječnici, standardi i patenti, statistike, tezauri, vremenska prognoza.

 

Problemi?

Imaš li problem? Muče te ljubavni jadi, bolest u obitelji, netko te maltretira, nemaš prijatelja, tvoj prijatelj ima problem... Potraži savjet stručnjaka!


Hrabri telefon

Pomoć i podrška zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima.


Plavi telefon

Informacije o Plavom telefonu - telefonskoj liniji psihološke pomoći i Otvorenim vratima - savjetovalištu za djecu, mladež i odrasle.
Pomoć, savjetovanje, radionice, sve besplatno.


Pravobranitelj za djecu

Stranica pravobraniteljice za djecu RH. Moguće prijaviti slučajeve povrede prava pojedinog djeteta ili opće pojave koje ugrožavaju prava i interese djece.

 

Sigurnost na internetu
 

Centar za sigurniji internet

informacije za djecu, roditelje i nastavnike
 

Medijska pismenost

Portal Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a o medijskoj pismenosti sa sadržajima za djecu, učitelje i roditelje.

 

Školovanje, posao, volontiranje
 

CARNet

Službene stranice Hrvatske akademske i istraživačke mreže. Informacije o korisnicima, uslugama, projektima, ustanovama članicama. - (hrv.)

 
Državna matura

Informacije o državnoj maturi i nacionalnim ispitima. Pitanja i odgovori o državnoj maturi, publikacije i dokumenti vezani uz državnu maturu. Pojmovnik, linkovi. 
 

Moj prvi posao

Pretraživanje poslova, savjeti u vezi s traženjem posla.
 

Škole

Korisne informacije za nastavnike, učenike, roditelje i škole i polazišno mjesto do drugih online i klasičnih izvora informacija. Omogućuje izmjenu savjeta i kontakata, prezentiranje autorskih radova, a kao svojevrsna oglasna ploča pomaže da se dođe do traženih materijala, informacija o seminarima, natjecanjima... Omogućuje upoznavanje s informacijsko komunikacijskim tehnologijama i CARNetovim uslugama preko kojih ih se može koristiti, kako u obrazovnom procesima – učenju i podučavanju, tako i svakodnevnom životu. 
 

Udruga Mi

Volonterski centar Split
 

Vodič kroz zanimanja

Odabir zanimanja i planiranje karijere. On-line upitnik o sklonostima za pojedine profesije.  
 

Volontiram.hr

Ponuda i potražnja volonterskih mjesta i poslova na području Hrvatske i informacije o zakonskoj regulativi vezanoj uz volontiranje u Hrvatskoj.