Klikom do znanja

E-knjige:

E-lektire

Cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojimAAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi. 
 

International Childrens Digital Library

Na stranici Međunarodne dječje digitalne knjižnice možete pročitati knjige za djecu i slikovnice hrvatskih autora, ali i knjige za djecu iz raznih zemalja. 


Zbirka književnih djela na hrvatskome jeziku

Publikacije su posložene abecednim redom po autoru. Mogu se pregledavati po kategorijama izvora na stranicama, ili pretraživati po bilo kojoj riječi iz teksta publikacije u tražilici.

 

On-line enciklopedije, leksikoni, rječnici:
 

Hrvatski bibliografski leksikon

Sadržava životopise Hrvata koji su ostavili znatan trag u svojoj zemlji i svijetu te pripadnika drugih naroda koji su sudjelovali u životu hrvatskih zemalja, kontekst u kojem su djelovali te opis njihovih postignuća.
 

Hrvatska enciklopedija

Velika opća enciklopedija Leksikografskog zavoda, njegovo je temeljno izdanje i jedan od središnjih, trajnih programa nacionalne kulture. 
 

Proleksis enciklopedija

Zasniva se na tiskanom izdanju Opće i nacionalne enciklopedije u 20 knjiga. 

 

Problemi?

Imaš li problem? Muče te ljubavni jadi, bolest u obitelji, netko te maltretira, nemaš prijatelja, tvoj prijatelj ima problem... Potraži savjet stručnjaka!


Hrabri telefon

Pomoć i podrška zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima.


Plavi telefon

Informacije o Plavom telefonu - telefonskoj liniji psihološke pomoći i Otvorenim vratima - savjetovalištu za djecu, mladež i odrasle. Pomoć, savjetovanje, radionice, sve besplatno.


Pravobranitelj za djecu

Stranica pravobraniteljice za djecu RH. Moguće prijaviti slučajeve povrede prava pojedinog djeteta ili opće pojave koje ugrožavaju prava i interese djece.

 

Sigurnost na internetu
 

Medijska pismenost

Portal Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a o medijskoj pismenosti sa sadržajima za djecu, učitelje i roditelje.