Tajanstvena sestra

Autor: Lucinda Riley

Lucinda Riley bolovala je od raka zadnje 4 godine. Autorica svjetskih bestseleraa broj 1 šokirala je svoje obožavatelje koji nisu ni bili svjesni njene borbe za život. Njezine knjige su nominirane za brojne nagrade. Osim serijala o sestrama, autorica je  i samostalnih romana sa snažnim ženskim likovima: Masline, Soba leptira, Ljubavno pismo, Talijanska djevojka, Ponoćna ruža, Anđeosko drvo,...

Nadahnute grčkim mitom o Plejadama sedam kćeri Atlasa i Pleione za koje se govori da su pretvorene u istoimeno zvjezdano zviježđe, knjige Sedam sestara osvojile su čitatelje diljem svijeta.

Njihov posvojitelj – neuhvatljivi milijarder kojeg zovu Pa Salt – umire, a svakoj od njih ostavlja pismo i koordinate mjesta gdje su posvojene i koje će im, ako budu htjele, dati odgovor o njihovoj biološkoj obitelji. Svaka u određenom trenutku odluči otići istražiti svoje korijenjenje. Kroz njihova putovanja i same postaju svjesne da ne znaju puno o svom ocu i zašto nema sestre.  U potragu za sedmom sestrom šalje ih obiteljski odvjetnik. Potraga za smaragdnim prstenom u obliku zvijezde odvesti će ih diljem svijeta – od Novog Zelanda, Kanade, Engleske, Francuske i na kraju Irske. Maja, Ally, Star, CeCe, Tiggy i Elektra kreću u zajedničku potragu za sedmom sestrom kako bi sve zajedno otišle na godišnjicu Pa Saltove smrti baciti vijenac. Nego koja Marry je Meropa? Saznajte!

Radnja ovog nastavka odvija se na domaćem terenu autorice Lucinde u Irskom West Corku. Jako malo se zna o povijesti od izravnih sudionika u Irskome ratu za neovisnost i da su to bili seljaci od 16-25 godina, bez ikakvog vojnog iskustva uz pomoć žena, članica paravojne organizacije Cumann na mBana.

U ovom djelu radnja uključuje stvarne povijesne osobe i radnja je smještena u doma stvarne, mučne irske borbe za slobodu od britanske vlasti. Kao i uvijek, Lucinda tvrdi da je povijest subjektivna jer se oslanja na ljudskom tumačenju i usmenoj predaji.

Njena zadnja knjiga, knjiga o Pa Saltu biti će objavljena diljem svijeta u proljeće 2023.godine. Tako ćemo napokon saznati tko je Pa Salt i zašto je posvojio sestre!