Sestre po trapericama

Autor: Ann Brashares

,,Jedne sasvim obične,iznošene i izblijedjele traperice čamile su trgovini rabljene odjeće u takvom stanju da nikome nije padalo napamet da ih kupi. Sve dok nisu naišle Lena, Carmen, Bridget i Tibby, najbolje prijateljice od rođenja.''

Lena, Carmen, Bridget i Tibby ovo će ljeto po prvi put provesti odvojeno. Lena putuje u Grčku, Carmen će posjetiti oca, Bridget ide u nogometni kamp, a Tibby se zapošljava i ostaje u gradu. Iako udaljene, povezuju ih traperice koje svakoj stoje kao salivene. Napravile su pakt posestrimstva i time utvrdile deset pravila za korištenje tzv. Putujućih Hlača - svaka će ih nositi po tjedan dana, a zatim ih poštom poslati sljedećoj.

Anne Brashares stvara svijet gdje četiri potpuno različite djevojke zajedno rješavaju svakodnevne izazove i tinejdžerske probleme. Od onih uobičajenih poput ljetnih simpatija i osjećaja, pa sve do razmišljanja o budućnosti, životu i obiteljskih problema. Četiri protagonistice kroz cijelu knjigu drže se zajedno, pomažu si i najvažnije - vole se unatoč nesuglasicama i udaljenosti.

Knjiga je odlično štivo za čitanje ljeti uz čašu Cedevite. :) Likovi su realistični, svaka sa svojim problemima i mišljenjima i čitatelji se mogu lako povezati s njima.Brzo se čita i vrlo je poučno. Knjiga „Sestre po trapericama“ naučila nas je da nam se život može promijenit u tren oka i zbog najmanjih sitnica kao što su  primjerice magične hlače. Preporučujemo ovu knjigu onima željnim lagane ljetne avanture.

Anna Marija Vartapetova i Pina Berka

KALENDAR DOGAĐAJA