Narcis i ruža

Autor: Daniella Kordić

Dostupnost knjige provjerite u katalogu

Na livadi rastu razni cvjetovi. Šarenih boja i opojnih mirisa. Ipak, da bi rasli svi trebaju toplinu, sunčevu svjetlost, kapljicu kiše, nježnost. Isto je i s ljudima, ili ipak nije? Netko je narcis, a netko je ruža. Narcis je cvijet lijepoga imena, ali riječ narcis ne znači ništa lijepo niti pozitivno jer dobro nam je poznata legenda o Narcisu iz grčke mitologije. Narcis je paradoks ljubavi. Narcis je odličan glumac i vješto zna glumiti dobrotu, a pokazat će svoju pravu prirodu kad pridobije povjerenje svoje žrtve. I tako žrtva kreće trčati svoje paklene krugove kojima se uvijek iznova vraća. A zašto?

U knjizi Narcis i ruža naći ćete odgovore na pitanja o narcisoidnom poremećaju osobnosti.

Knjiga je napisana na temelju vlastitog autoričinog iskustva s narcisoidnom majkom. Korijeni narcizma jako su duboki i sam narcizam ima razarajuću snagu vulkana u negativnom smislu. Izuzetan ulov za narcise predstavljaju empati (ruže). Autorica iznosi metode i načine koji će žrtvama narcisa pomoći iscijeliti um, dušu i tijelo od posljedica dubokih emocionalnih povreda. Taj put nije ni lagan ni kratak, ali nije niti nemoguć!

Slijedeći put znanja, ljubavi, snage i hrabrosti uvijek ćemo svijetliti i sjeme svoje dobrote saditi na sunčanim livadama svjetlosti! Jer, ruža nikada neće biti narcis!¨