Locke & Key

Autor: Joe Hill

Locke & Key strip je serijal u 3 sveska čiji scenarij potpisuje Joe Hill, sin čuvenog pisca horora Stevena Kinga, i crtač Gabriel Rodriguez.

Priča počinje nakon što obitelj Locke izgubi člana svoje obitelj - oca Rendella koji je brutalno ubijen. Majka Nina sa svoje troje djece – Kinsey, Tylerom i Bodeom odlazi na obiteljsko imanje u fiktivnom gradiću Lovecraft u Massachusettsu gdje se nalazi ogromna, stara Kuća ključeva koja krije brojne tajne, najviše u vidu neobičnih i magičnih ključeva koji su skriveni unutar kuće, a pronaći ih mogu samo djeca. Međutim, oni nisu jedini koji znaju za te ključeve: demon koji se zove Dodge želi ih se dočepati da bi mogao otvoriti Crna vrata, koja spajaju naš svijet s Paklom.

Premda se radi o obiteljskoj sagi i neke od glavnih tema su odrastanje i borba dobra i zla, za razliku od Netflixove adaptacije u obliku serije, strip je mnogo mračniji, s dosta scena nasilja te je primjeren za odraslo čitateljstvo (definitivno ne za djecu!). Izuzetno zahtjevna priča popraćena je izvrsnim crtežima Gabriela Rodrigueza koji je svojim ilustracijma priči dao atmosferičnost horrora.

Locke & Key vrlo je maštovit i originalan serijal, pa ukoliko ste ljubitelji horror i fantasy žanra, ovaj strip bi vam se mogao svidjeti.