Izgubljeni ratnici mijena

Autor: Catherine Doyle

Dostupnost knjige provjerite u katalogu

 

Prevela s engleskoga Hana Greta Matković

„Izgubljeni ratnici mijena“ drugi je nastavak romana „Otok čuvara oluja“ irske autorice Catherine Doyle.

Oba romana dio su hvaljene fantasy trilogije „Čuvar oluja“, dok se prijevod trećeg – i posljednjeg nastavka u Hrvatskoj tek očekuje.

U prethodnoj knjizi čitatelji tek upoznaju Fionna Boylea, 11-godišnjeg dječaka koji dolazi u posjet djedu na irski otok Arranmore. Tamo Fionn otkriva legendu o čarobnjaku Dagdi i moćnoj, ali opasnoj čarobnici Morrigan. Također saznaje i kako je Dagda za sobom ostavio čaroliju kako bi otočane zaštitio od Morrigan kada se ona jednom probudi, kao i to da otok bira svog novog zaštitnika, odnosno Čuvara oluja u svakoj generaciji. A po svemu sudeći, novi Čuvar oluja je upravo on - Fionn.

I dok sve veći broj Morriganinih dušolovaca na otoku nagovještava njen skori povratak, Fionn se uz pomoć obitelji, prijatelja i stanovnika Arranmorea priprema za nadolazeću bitku, pritom gajući nade u izgubljene ratnike mijena – Dagdinu vojsku vodenjaka, za koje malo tko vjeruje da još uvijek postoje.

„Izgubljeni ratnici mijena“ idealan je roman za ljubitelje fantasyja - osobito one mlađeg uzrasta, iako ga mogu čitati i odrasli. Svakom čitatelju pruža sigurno utočište od svakodnevnih briga, dopuštajući mu da uroni u svijet ispunjen čarolijom i nestvarnim bićima, kao i toliko opipljivim likovima s kojima se lako možete poistovjetiti.