Isijavanje

Autor: Stephen King

Jack Torrance, liječeni alkoholičar s povremenim izljevima bijesa, stiže u hotel Overlook u Coloradu, kako bi sa svojom obitelji – ženom Wendy i sinom Dannyjem, radio kao kućepazitelj tijekom zimskih mjeseci. Jack je primoran prihvatiti navedeni posao, unatoč činjenici što je prethodni kućepazitelj u tom istom hotelu ubio svoju ženu i dvije kćeri zbog navodne „kabinske groznice“. No Jackov petogodišnji sin Danny zna da djevojčice nisu zbog toga nastradale, jer se rodio sa specifičnim darom, poznatim i kao „isijavanje“, zbog čega ima sposobnost čitati tuđe misli i vidjeti događaje koji se još nisu zbili.

„Isijavanje“, kultno ostvarenje Stephena Kinga, potvrdilo je navedenog autora kao genijalca kojeg opravdano prati status jednog od najboljih pisaca današnjice. Iako na početku malo konfuzna, knjiga postaje sve bolja, napetija i strašnija kako odmiče prema samom kraju, a napeta završnica drži vas u potpunoj neizvjesnosti dok strepite za sudbinu troje glavnih likova. King se majstorski poigrava s vašom maštom i tjera vam strah u kosti do te mjere da knjigu izbjegavati čitati noću i uzimate je u ruke samo tijekom dana.

Stoga – ako ste fan hororaca, priča o duhovima ili knjiga zbog kojih noću nećete moći zaspati, „Isijavanje“ je definitivno knjiga za vas. Zanimljivo je napomenuti i da je navedena knjiga kod nas prvi put prevedena i objavljena još 1981. godine pod nazivom „Vidovitost“, a koju možete – vjerovali ili ne, pronaći i na policama naše knjižnice.

KALENDAR DOGAĐAJA