E-knjiga: Šest vrana

Autor: Leigh Bardugo

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

„Šest vrana“ prvi je dio koji zajedno s nastavkom „Izopačeno kraljevstvo“ čini duologiju iz tzv. Grishaverse svijeta, nastalog iz pera američke spisateljice Leigh Bardugo. Osim navedenih knjiga, Grishaverse svijet čine još tri nastavka, od kojih su neki već i prevedeni, dok drugi tek čekaju na to.

U navedenoj knjizi Bardugo nam pripovijeda o šestero opasnih odmetnika, okupljenih da izvedu nemoguću misiju – otmicu Bo Yul-Bayura, tvorca jurde parem, zatočenog u neprobojnoj utvrdi koja se zove Ledeni dvor. Jurda parem droga je koja je za obične ljude smrtonosna, dok grišama – majstorima Male nauke koji vam mogu zacijeliti rane, zaustaviti srce, nadzirati morske struje ili prizvati vodu i vlagu iz zrak – izoštrava i pojačava osjetila, ali i stvara ovisnost koja ih na koncu vodi u smrt.

Ispričana kroz perspektivu nekoliko različitih likova, „Šest vrana“ prava je poslastica za ljubitelje fantastike - čak i one koji nisu nužno pobornici ovog žanra. A s obzirom na to da se sredinom travnja očekuje i Netflixova ekranizacija navedene knjige, kao i ostalih nastavaka iz navedenog Grishaverse svijeta, idealna je prilika da se „uhvatite u koštac“ s ovim serijalom prije nego li započne njegovo prikazivanje i na malim ekranima.

Katarina Sovulj

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu