E knjiga: Otok kamelija

Autor: Tabea Bach

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

Otok kamelija roman autorice Tabee Bach, priča  je o ljubavi, hrabrosti i povjerenju. Sylvia je mlada poduzetna žena koja je svo svoje vrijeme i život podredila poslu i suprugu. Sylvia i njezin suprug sličnih su prioriteta, za nju postoji samo rad. Svojom ambicioznošću i načinom života u Njemačkoj  koji je do tada poznavala izgradila je bogatstvo i lagodan život u kojem je imala sve , također takav život je obuhvaćala i prividna sreća. Sylvia ipak negdje u dubini svoje duše osijeća prazninu i nezadovoljstvo. Saznavši da je nasljednica imanja u Bretanji, odluči iskoristiti svoj godišnji odmor i otići na dva tjedna istražiti otok i imanje koje se na njemu nalazi.

Sylviji je pokojna teta Lucy ostavila u nasljedstvo imanje i brigu o uzgoju kamelija. Autorica posebnim opisima dočarava ljepotu otoka i života na njemu. Sam otok i imanje na kojem cvjetaju kamelije, na Sylviu ostavljaju poseban utisak. Otok će Sylviji zauvijek promijeniti život. Sada je imala vrijeme samo za sebe, razmišljajući shvaća mnogo toga o sebi, svom braku i životu. Jedini cilj za koji se bori je spasiti imanje od prodaje misleći pritom i na živote i dobrobit ljudi koji rade na tom imanju i brinu o njemu. Duboko razočarana i izdana od svog supruga koji je imanje dao na prodaju bez njenog znanja , snagu za još jaču borbu kako bi vratila imanje dobiva od stanovnika otoka koji joj pružaju ljubav, svoju srdačnost, a prije svega i prihvaćanje nje same.

Otok kamelija pitak je i lijep roman, prepun uspomena i prekrasno opisanih pejsaža, budi osjećaj u čitatelju kao da se i sam nalazi na opisanom mjestu i oživljava u njemu slike i mirise tog mjesta. Mada se može steći dojam kako se ovakve priče događaju samo u filmovima kada ti se sve posloži u životu, ipak roman ostavlja važnu poruku kako je sve u životu prolazno te da se ispalti krenuti u nepoznato, prihvatiti nove izazove i ono najvažnije spoznati prave istinske životne vrijednosti.

Vesna Buljević

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu

KALENDAR DOGAĐAJA