Darivanje građe

Gradska knjižnica Marka Marulića smatra dobrodošlim ponude o donacijama knjiga, te potiče darovanje kao jedan od oblika izgradnje svog fonda. S obzirom na prostornu ograničenost knjižnica, prihvaćaju se isključivo darovi za koje se procijeni da su relevantni, odnosno darovana građa mora zadovoljiti stručne kriterije kako bi se uvrstila u zbirku. Svi se darovi procjenjuju u odnosu na sljedeće kriterije:

- doprinos širini i dubini postojećih zbirki

- kvaliteta i relevantnost sadržaja

- fizičko stanje

- prikladnost u odnosu na prioritete nabavne politike

Knjižnica zadržava pravo na neprihvaćanje darova. Darovi koji ne udovoljavaju kriterijima za uvrštavanje u fond GKMM Split proslijeđuju se drugim zainteresiranim knjižnicama, ustanovama ili pojedincima.

Knjižnica nije u mogućnosti osigurati prijevoz za darovanu građu koja se u Knjižnicu doprema isključivo u organizaciji darovatelja.

Knjižnica je zahvalna darovateljima za svu darovanu građu. Darodavci ne trebaju slati građu. Umjesto toga, poželjno je poslati darovnu ponudu koja identificira jedinicu(e) koju će ponuditi knjižnici. Ponude se mogu slati mailom ili se možete obratiti knjižničarima u Središnjici (Ulica slobode 2), te ispuniti obrazac sa svojim osobnim podacima i podacima o broju primjeraka i vrsti darovane građe.

Preuzmite Obrazac za darivanje građe knjižnici (.pdf)

Preuzmite Obrazac za darivanje građe knjižnici (.docx)

E-mail: nabava@gkmm.hr
Telefon: 021 685 029

KALENDAR DOGAĐAJA