Večer sjećanja na Ljubu Stipišića Delmatu povodom 12. obljetnice smrti

Za odrasle glazbena večer obilježavanje obljetnice

Dodaj u kalendar

9.10.2023

Početak

19:30

Kraj

21:00

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u raznovrsnom programu koji će obuhvatiti brojne zanimljivosti i osobne doživljaje ljudi koji su dijelili životni i glazbeni put s Maestrom.

U ponedjeljak 9. listopada 2023. Gradska knjižnica Marka Marulića Split obilježit će 12. obljetnicu smrti maestra Ljube Stipišića Delmate prigodnim programom koji će se održati u 19.30 sati u  Knjižnici Dalmatini, poetsko-glazbenom odjelu GKMM Split sa spomen-sobom Ljube Stipišića Delmate i kućnom bibliotekom Jakše Fiamenga, smještenom na adresi Zagrebačka 4, na prvom katu (u aneksu bivše Velike realke, danas IV. i V. gimnazije).

U programu sudjeluju:

  • Mirko Jankov, asistent na Glazbenom odjelu UMAS-a, predstavit će biografiju Ljube Stipišića Delmate.
  • Ante Parać, član Pučkih pivača Gospe od Otoka iz Solina, podijelit će sjećanja na zajedničke trenutke koje je proživio s Delmatom.
  • Jure Benić, član Okteta DC, bariton i dugogodišnji kroničar klape, opisat će početke klape i utjecaj Delmate na rad Okteta DC.
  • Adela Levanić Roudi, osnivačica i dopredsjednica udruge Collegium Split kroz povijest, koja je provela ključne trenutke kao asistentica Delmati u njegovom terenskom radu, podijelit će svoje doživljaje i iskustva u radu s Delmatom.

U glazbenom dijelu sudjelovat će klapa Dežgracija (nastala od grupe studenata UMAS-a koji su pohađali Klapski modul)koja će izvesti nekoliko Ljubinih pjesama i obrada.

Više o Knjižnici Dalmatini možete pročitati OVDJE!
Informirajte se o radnom vremenu Knjižnice Dalmatine!