Proslava godišnjice Županijske bibliobusne službe Gradske knjižnice Marka Marulića Split

Za djecu Za mlade Za odrasle bibliobus Čitanje djeci Radionica

Dodaj u kalendar

23.3.2024

Početak

10:00

Lokacija

Svi zainteresirani moći će razgledati bibliobus u subotu, 23. ožujka od 10 do 13 sati na istočnom parkingu na Rivi, pokraj Turističke palače.

U sklopu prigodnog programa posjetitelji će moći sudjelovati u kvizovima za sve uzraste. Ako točno odgovore na pitanje, na poklon će dobiti knjigu iz fonda Gradske knjižnice Marka Marulića Split. Djelatnice Bibliobusne službe i GKMM-a Split prisutnima će pročitati slikovnicu Bibliobus Svjetobus, autorice Zvjezdane Čagalj i ilustratorice Done Tomić, inspiriranu ponovnom uspostavom bibliobusne službe u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Djeca će moći sudjelovati na likovnim radionicama na kojima će izrađivati straničnike knjiga, bojati bibliobuse i izrađivati bibliobus od kartona i kolaža. Također, prisutni će moći isprobati VR naočale.

Obilježavanjem godine dana rada Županijske bibliobusne službe GKMM-a Split na Rivi želi se upoznati stanovnike Splita i ostale zainteresirane sa radom pokretne knjižnice s obzirom da je zadnjih 30 godina nije bilo na ovom području. Bibliobusna služba u Splitsko-dalmatinskoj županiji ponovo je uspostavljena  zahvaljujući projektu „Za dobe vibre – čitaj libre“ sufinanciranom od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.