Promocija stripa „Glazbeno šaputanje”

Za mlade Za odrasle predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

18.12.2023

Početak

18:00

Strip „Glazbeno šaputanje“ djelo je koje su u potpunosti nacrtale i napisale osobe s intelektualnim oštećenjima te ga time učinile prvim hrvatskim stripom ovakvog tipa

Šššš! Budite tihi…. Čujete li to? Neko šaputanje?

Jedan skladatelj  misli da čuje glazbeno djelo i želi ga podijeliti s vama, ali ne može to uraditi sam.  Pridružite mu se u potrazi za tajnom koja će mu otkriti kako nastaje jedno glazbeno djelo. Upoznajte njegove neobične prijatelje, naučite kako se zovu i koji je njihov zadatak u glazbenom djelu, pjevajte plešite i zasvirajte s njima, dobro ih promotrite, razmišljajte o njima, sanjajte ih, uradite što god želite, ali jedno ne zaboravite… pažljivo ih slušajte!… Samo tako ćete i sami moći čuti to neobično šaputanje… glazbeno šaputanje.

Priča o ovom stripu počinje 2019. godine kad je predstava „Glazbeno šaputanje” prvi put izvedena na sceni. Bio je to dan kad su se osobe s intelektualnim oštećenjima predstavile široj društvenoj zajednici kao glumci, glazbenici, edukatori, nosioci kulturne i umjetničke djelatnosti te time ukazali na vrijednost svog sudjelovanja na kulturnoj sceni.

Strip je nastao na ideji da nekadašnji glumci i glazbenici postanu crtači i izrađivači vlastite priče o sebi, o glazbi i procesu nastanka glazbenog djela.

Zašto baš strip?

Strip je medij prilagodljiv svima i za njega ne postoje dobne granice. Prilikom procesa izrade među sudionicima procesa se lako postiže dublja interakcija. Time se stvara prilika za razvijanje smisla za stvaralaštvo i inicijativu u svakom pojedincu, razvoj mašte, izražavanje emocija, kritičkog mišljenja, smisla za samostalnost te slobode mišljenja i djelovanja.

Udruga Novi zvuk vas poziva na promociju stripa „Glazbeno šaputanje”, strip adaptaciju istoimene predstave, koja će se održati dana 18. 12. 2023. u 18:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića Split.

Veselimo se vašem dolasku.

Vaši Zvukovi