Promocija knjige Maje Tomas

Za odrasle predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

11.6.2024

Početak

18:30

Ogranak Matice hrvatske u Splitu i GKMM Split organiziraju promociju dvojezične zbirke poezije (hrvatsko-njemačke) autorice Maje Tomas

Recezent ove zbirke poezije je prof. dr. sc. Vinko Grubišić a prevoditeljica je mag. prof. Nina Karamatić.

U programu sudjeluju:

  • Snježana Šetka, predsjednica Matice hrvatske Split
  • Nikola Horvat, predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva Split
  • Autorica Maja Tomas

Moderatorica programa je Marica Žanetić Malenica, a glazbeni dio programa uveličati će Neno Munitić, gitarist i skladatelj.


Splićanka Maja Tomas rođena je u brojnoj splitskoj obitelji Kuzmanić. Završila je gimnaziju u rodnom gradu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru – smjer turizam. Svestrana je umjetnica koja svoje impresije ističe poezijom, umjetničkom fotografijom, pjevanjem, glumom u kazalištu, tv dramama i filmu, te uglazbljenim pjesmama. Članica je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih skladatelja, Matice hrvatske, Čakavskog jazika i mnogih drugih…
Objavila je osam samostalnih knjiga, četrdesetak zajedničkih zbirki poezije, te monografije dvaju pjesničkih susreta te sedam samostalnih izložbi umjetničke fotografije.
Autorsku monodramu: „Kad’ će biti meni milo” odobrenoj od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH igra od 2014. god. u Hrvatskoj, te gostuje u Australiji i na Novom Zelandu.
Za svoj rad je nagrađivana.