Promocija knjige Gorana Ergovića “Tajna Apokalipse”

Za odrasle predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

23.5.2024

Početak

19:30

Iznimno zadovoljstvo nam je predstaviti našu novu dvoranu u prizemlju Knjižnice Trstenik…

Pozivamo vas na ponovljeno predstavljanje knjige „Tajna Apokalipse” autora Gorana Ergovića nešto kasnije , zbog onih koji nisu stigli u ranije termine. Ovaj pozamašni roman nas vodi kroz autentične povijesne labirinte, napisan s iznimnim poznavanjem tematike , dinamično djelo koje se čita bez daha. Posebno je zadovoljstvo doživjeti i vizualizirati povijesne prostore u našim krajevima .

Roman TAJNA APOKALIPSE izravno vodi čitatelja od samih začetaka KNJIGE OTKRIVENJA koju je najmlađi Isusov učenik, Ivan Zebedejev, poznat kao sv.Ivan Evanđelist napisao u progonstvu na grčkom otoku Patmosu krajem prvog stoljeća. Ovo posljednje poglavlje današnje Biblije, poznato i kao APOKALIPSA, u svojoj suštini krije mnoge druge tajne. Stoga upravo frapantne analize u ovom romanu koje se odnose na utjecaj zapisanih Ivanovih nebeskih vizija na mistiku i simbolizam u doba renesanse uvode nas u ekskluzivna otkrića koja su očita tajna već pola tisućljeća. Čitatelju se kao dragulj predstavlja jasno argumentirani zaključak što je konačno izniklo iz Ivanovih vizija. Apokalipsa je jedini biblijski zapis koji nije kronika tadašnjeg vremena, već rukopis koji se isključivo odnosi na budućnost i time zaslužuje posljednje poglavlje Biblije.

Radnja romana brižno je istkan mozaik stvarnih povijesnih događaja, osoba i odnosa koje su gotovo zametnute u izmaglici proteklih stoljeća. Ova priča u sebi nosi stvarni povijesni udžbenik koji kroz radnju nenametljivo obogaćuje naše znanje o zbivanjima u Jeruzalemu, Konstantinopolu, Rimu, Saloni i Vatikanu. U drugom dijelu romana kroz ritam istinskog trilera radnja nas provlači ulicama Rima i Vatikana suočavajući nas s nizom neočekivanih događaja, obrata i ishoda.

U konačnici, u romanu se otkrivaju ključne tajne koje su od vremena samog nastanka Ivanovog Otkrivenja prije 19 stoljeća predstavljale nedokučive teološke zagonetke. Roman dokazuje da nisu niti mogle biti otkrivene prije sadašnjeg vremena, a ostale su tajna sve dok TAJNA APOKALIPSE nije konačno objavljena u jesen 2020. godine. Postanite dio svjedočanstva priče ovog višeslojnog i napetog romana na 650 stranica, koji se, vjerovali ili ne, čita najmanje dva puta zaredom.