Promocija knjige Gorana Ergovića „Tajna Apokalipse”

Za odrasle predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

15.12.2023

Početak

18:30

Lokacija

Tema „Sudnji dan“ – „Smak Svijeta“ – „Apokalipsa“ … stoljećima opsjeda ljudsku maštu i nema generacije ljudskog roda u posljednjih 2000 godina koja nije smatrala da je upravo njihovo vrijeme ono na koje se odnose opisane strahote, biblijski prorečene da će pogoditi čovječanstvo.

Treće izdanje romana „Tajna Apokalipse“ koje je sredinom godine izašlo iz tiska i bilo u lipnju promovirano u našoj Središnjoj knjižnici GKMM-a, autor Goran Ergović ponovo predstavlja za sve zainteresirane kojima je ova promocija promakla ili su bili spriječeni.

Roman „Tajna apokalipse“ izravno vodi čitatelja od samih začetaka Knjige Otkrivenja koju je najmlađi Isusov učenik, Ivan Zebedejev, poznat kao sv. Ivan Evanđelist napisao u progonstvu na grčkom otoku Patmosu krajem prvog stoljeća. Ovo posljednje poglavlje današnje Biblije, poznato i kao Apokalipsa, u svojoj suštini krije mnoge druge tajne. Apokalipsa je jedini biblijski zapis koji nije kronika tadašnjeg vremena, već rukopis koji se isključivo odnosi na budućnost i time zaslužuje posljednje poglavlje Biblije.

Radnja romana brižno je istkan mozaik stvarnih povijesnih događaja, osoba i odnosa koje su gotovo zametnute u izmaglici proteklih stoljeća. Ova priča u sebi nosi stvarni povijesni udžbenik koji kroz radnju nenametljivo obogaćuje naše znanje o zbivanjima u Jeruzalemu, Konstantinopolu, Rimu, Saloni i Vatikanu. U drugom dijelu romana kroz ritam istinskog trilera radnja nas provlači ulicama Rima i Vatikana suočavajući nas s nizom neočekivanih događaja, obrata i ishoda.

U konačnici, u romanu se otkrivaju ključne tajne koje su od vremena samog nastanka Ivanovog Otkrivenja prije 19. stoljeća predstavljale nedokučive teološke zagonetke. Roman dokazuje da nisu niti mogle biti otkrivene prije sadašnjeg vremena, a ostale su tajna sve dok Tajna Apokalipse nije konačno objavljena u jesen 2020. godine. Postanite dio svjedočanstva priče ovog višeslojnog i napetog romana na 650 stranica, koji se, vjerovali ili ne, čita najmanje dva puta zaredom.