Predstavljanje knjige Nikole Aleksića “Djeca Utemeljitelja”

Za odrasle fantasy roman predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

5.7.2023

Početak

19:00

Kraj

20:00

Djeca Utemeljitelja je fantasy roman temeljen na nedovoljno istraženoj slavenskoj mitologiji u kojem se autor poigrava mnogim slavenskim mitovima nadograđujući ih maštom i nizom elemenata iz europske povijesti.

Radnja započinje opisom palače smještene uz more koja je bila jače utvrđena sa zapadne, sjeverne i istočne strane. Problemi u carstvu su se očekivali s kopna. Provale nomadskih plemena prije dvanaest godina ostavile su traga na svim četirima carstvima i ona su još uvijek vidala rane. Vremena izgradnje sigurnih palača i neutvrđenih gradova bila su stvar prošlosti. Ekonomska situacija u carstvu bila je jako nestabilna.

Roman krasi mnoštvo likova i međusobno povezanih pustolovina i priča; Utemeljitelj kao svjetovno i duhovno izvorište carstva, Rugovit od Volosa, car Dispalatian, Anselmo od Luisburga, u mračnim i krvavim ratovima propali i uskrsli imperiji, provale barbara, skrivena povijest koja se razotkriva poput zakopanog antičkog mozaika, sjajni oklopi i mačevi, veličanstveni blještavi grad Svarog, gradovi Spalatin i Zara, vojni savezi i političke intrige, vječna nada u pobjedu dobra…