Predstavljanje četiri knjige korčulanske tematike

Za odrasle predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

27.10.2023

Početak

18:00

U ovom nesvakidašnjoj prilici bit će predstavljena čak četiri sjajna djela.

Autorica Tea Marinović je ekonomistica, književnica, publicistica, povjesničarka, kolekcionarka, ali i supruga, majka i baka koja dolazi iz ugledne korčulanske obitelji moreplovaca i brodograditelja.

  • Autorica: Tea Marinović
  • Predstavljačica: dr. sc. Danka Radić
  • Moderatorica: dr. sc. Marija Šiško Kuliš

Tako se gospođa Marinović dugi niz godina bavi publicističkim radom iz široke domene društvenih, gospodarskih, prosvjetnih i kulturnih prilika. U posebnom fokusu  njenog interesa su otok i grad Korčula, a posebno teme vezane za jedrenjake i kulturno-umjetničku baštinu.

Na tragu spomenutog, ovom prigodom bit će predstavljena pažnje vrijedna djela:

  • KORČULANSKI JEDRENJACI – kapitalno djelo o jednom segmentu grada i otoka Korčule koje obrađuje povijesne drvene brodove koji su gradnjom, vlasništvom ili suvlasništvom vezani uz grad Korčulu. Bogata pomorska povijest Korčule se ogleda u ovoj knjizi.
  • MEŠTROVICA – knjiga obrađuje život i rad KORČULANSKE učiteljice Marice Marinović, prateći njezin život upoznajemo se s vremenom i prilikama u kojima je ona živjela. Na iznimno zanimljiv način opisani su i dokumentirani važni događaji iz njenog školovanja u Dubrovniku, prosvjetne prilike u Dalmaciji, kao i njen radni i životni vijek proveden u gradu Korčuli.
  • KORČULANSKE KARTULINE – djelo dokumentarno povijesnog karaktera koje predstavlja snimke i opise starih razglednica. Upravo te razglednice su svjedočanstva gradskog razvoja, promjena i obnove grada Korčule. Često su odredišta razglednica Dubrovnik i Split ali i Beč, Ljubljana i Prag.
  • KORČULANSKI SVJETLOPIS – djelo koje svjedoči o fotografiji u Korčuli, ali i poveznicama iz Dalmacije, Hrvatske i inozemstva, naročito SAD-a.

Organizator: Družba Braća Hrvatskoga Zmaja, Zmajski stol u Splitu