Multimedijalno predavanje i promocija knjige Hrvoja Jurića „Put sjevera”

Za odrasle predstavljanje knjige Putopisno predavanje

Dodaj u kalendar

17.11.2023

Početak

18:00

Opisano je 2100 kilometara dugo putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa u društvu dva psa, Ene i Maxa

Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške, po zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 Celzijusa dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne cordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom.

Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice „Giant World Tour by Hrvoje Jurić“ preko 3 milijuna ljudi praUlo je objave, od čega je oko 400 000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije. Svaki petak za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovšUne ovog nesvakidašnjeg čopora.

O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video. Projekt je nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.