Lokacija: Središnja knjižnica / Odjel za djecu i mlade

Promocija slikovnice Priča o tri broda autorice Rajne Kovačević

Predstavljanje knjige

Priča je inspirirana istinitim događajem iz ožujka 2015. godine kad su se zbog orkanske bure nasukala tri teretna broda, Krka i Orebić podno Marjana u Splitu te Vranjic kod otoka Čiova. Brodovi su bili namijenjeni za rezalište. 
Ova priča je jedan njihov drugačiji put. 
Slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima, a ova jedinstvena priča svojevrstan je hommage brodovima, pomorcima, otočanima i moru, ističe autorica, rođena u Šibeniku čiji se život, uz novinarstvo i fotografiju, također isprepliće s dugogodišnjom karijerom pomorca.

Bilješke o autorici:
Rajna Kovačević, rođena u Šibeniku gdje nakon opće gimnazije završava studij i stječe zvanje dipl. ekonomist za menadžment u turizmu, nautički smjer. Karijeru počinje kao novinarka Jutarnjeg lista u Šibeniku. Novinarstvom se nastavlja baviti u Zagrebu gdje kratko radi u časopisu Arena te kasnije u CARNET-u (Hrvatska akademska i istraživačka mreža). Poput svojih predaka pomoraca s Hvara, Rajna se ukrcava na svoj prvi brod, prekooceanski kruzer Rhapsody i to u službi fotografa. Planira ostati šest mjeseci, međutim ostaje deset godina. Napreduje od fotografa do menadžera na odjelu fotografije.
Nakon putovanja na petnaest različitih kruzera, posjećuje više od četrdeset zemalja svijeta. Osim sto piše priče za malu i veliku djecu, Rajna radi kao novinar, fotograf i naravno pomorac. Najdraže more joj je Jadransko.