Lokacija: Središnja knjižnica / dvorana 1
ODRASLI

Promocija: Nikola Aleksić, Priručnik iz operativno-tehničkih poslova za turističke vodiče

Predstavljanje knjige

Sudionici promocije:

- NIkola Aleksić, autor

- Mario Buble, prodekan Aspire

- Alijana Vukšić, predsjednica TZ-a Split

- Frane Vuka, kao prezenter/voditelj i turistički vodič

 

Autor o knjizi:
U priručniku sam odlučio spojiti sva svoja vodička iskustva i prenijeti ih u jedan lako probavljiv priručnik. On je namijenjen novim polaznicima tečaja za vodiče, ali i već položenim vodičima koji će, nadam se, na stranicama ovog priručnika pronaći informacije kako bi se mogli bolje pripremiti za izazove koji ih čekaju u budućim vođenjima.

 

Preporučen je od strane struke: 

"Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske ističe važnost edukacije kao jedan od osnovnih ciljeva svojega djelovanja, a Priručnik iz operativno-tehničkih poslova za turističke vodiče jedan je od osnovnih postulata za poslovanje svakog uspješnog vodiča. Uz uvid i detaljna objašnjenja operativno-tehničkih poslova za vodiče i pratitelje, priručnik obrađuje i širok spektar poslova koji vodiči i pratitelji obavljaju. S obzirom na generalni nedostatak stručne literature u edukaciji vodiča, ovaj priručnik svakako zaslužuje pažnju te ga preporučujem budućim, ali i iskusnim vodičima."

Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske 

 

"Ovaj priručnik je odličan iskorak u obrazovanju vodiča i prijeko potrebno štivo koje nedostaje kao stručna literatura u turizmu u Hrvatskoj. Obrađuje širok spektar poslova koji vodiči i pratitelji obavljaju i pisan je stručnom terminologijom koja se koristi u turizmu, ali ipak je razumljiv svakom čitatelju. Toplo ga preporučujem svim budućim i sadašnjim vodičima."

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita

"Nakon niza godina održavanja seminara za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče i brojnih polaznika koji su svoja iskustva stekli upravo u Aspiri, smatramo da je nužan korak bio sakupiti naša iskustva i znanja u jedan sveobuhvatni priručnik. S obzirom na to da su operativno-tehnički poslovi osnova za rad svakoga turističkog vodiča, ne sumnjamo da će ovaj priručnik biti važno štivo za sve buduće turističke vodiče i pratitelje, ali i za one koji to već jesu, te smo ponosni što smo doprinijeli podizanju kvalitete u ovom atraktivnom zanimanju."

Alen Jerkunica, dekan Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira