Lokacija: Središnja knjižnica / od 14. lipnja

Izložba splitskih osnovnih škola, Virtual Museum of Famous British People

Izložbe

Splitski osnovci osmislili virtualni muzej

Protekla godina naučila nas je kako virtualno pohađati školu, sastanke i koncerte, ali i osvijestila kako smo društvena bića čiji prirodni habitat je zajednički, fizički prostor u kojem se povezanost i razmjena ideja događaju na način poznat već tisućama godina.

Upravo na odnosu realnog i virtualnog, osnovci iz splitskih osnovnih škola Kamen-Šine i Lokve-Gripe cijelu su godinu razvijali autorski eTwinning projekt, rezultate možete pogledati od 14. lipnja  na svim Odjelima Gradske knjižnice Marka Maurlića.

 

Interaktivne stolice

''Virtual Museum of Famous British People'' je naziv izložbe koja pred korisnike i posjetitelje knjižnice postavlja vesele, interaktivne izloške u obliku preuređenih školskih stolica koje su, pod vodstvom svojim mentorica, osmislili i pripremili učenici sedmih i osmih razreda navedenih škola.

Prebrušene, obojane i oslikane školske stolice su tradicionalni, fizički izlošci, putem kojih posjetitelji mogu pristupiti različitim digitalnim sadržajima na kojima se temelji ovaj virtualni muzej na engleskom jeziku.

Naime, svaka stolica/izložak vizualno predstavlja jednu poznatu osobu iz engleske povijesti, kulture i znanosti. Posjetitelji, koristeći svoj pametni telefon i QR kod koji se nalazi na naslonu stolice, mogu očitati razigrane digitalne infografike sa zanimljivim informacijama o osobi, npr. biografiju, video-isječak, slike, glazbeni spot i ostale zanimljivosti).

 

Od sljedeće školske godine i u razredima

Osim što će obnoviti svoje opće znanje, saznati nešto novo i uživati u vizualnoj ljepoti izložaka, posjetitelji će moći provjeriti što su razgledali u virtualnim kvizevima koje su izradili učenici.

Ne zaboravite svoj pametni telefon za potpuni doživljaj i posjetite izložbu na vrijeme, jer interaktivne stolice od sljedeće školske godine sele u splitske razrede.