Službene informacije

UPRAVNO VIJEĆE


ČLANOVI UPRAVNOG VIJEĆA GRADSKE KNJIŽNICE MARKA MARULIĆA SPLIT

Predsjednik: 
Dr. sc. Ilija Protuđer


Članovi:

Mirna Kovačić
Hrvoje Zuanić
Ivana Salvador
Maja Tadin

Zapisnik 29. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 28. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 27. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Poslovnik o radu Upravnog vijeća Gradske knjižnice Marka Marulića Split

Izmjene i dopune Poslovnika o radu Upravnog vijeća Gradske knjižnice Marka Marulića Split

Sjednice Upravnog vijeća Gradske knjižnice Marka Marulića Split

Zapisnik 26. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 25. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 24. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 23. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 22. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik e-sjednice

Zapisnik 20. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 19. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik nastavka 19. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Obavijest

Poziv na razgovor

Zapisnik 18. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 17. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 16. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 15. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 14. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 13. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 12. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 11. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik izvanredne sjednice Upravnog vijeća 5. studenog 2018.

Zapisnik 10. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 9. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 8. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 7. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 6. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 5. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 4. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 3. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 2. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

Zapisnik 1. sjednice Upravnog vijeća GKMM Split

 

MISIJA I VIZIJA; STATUT

MISIJA GRADSKE KNJIŽNICE MARKA MARULIĆA
GKMM je suvremeno organizirana mreža narodnih knjižnica, najveća ustanova među narodnim knjižnicama u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Jezgru mreže čini Središnjica, dok mreža okuplja još devet područnih knjižnica.

GKMM obavlja zadaću županijske matične službe za narodne i školske knjižnice na području Splita te Splitsko – dalmatinske županije.

Misija GKMM jest:
• osigurati građanima slobodan pristup svim vrstama informacija na raznovrsnim medijima;
• osigurati dostupnost informacija kroz stručno organiziranu informacijsku službu za korisnike;
• posebnu brigu posvetiti djeci i mladima kroz organizaciju raznovrsnih primjerenih aktivnosti koje potiču učenje, čitanje i kreativnost;
• biti značajno kulturno središte područja na kojem djelujemo, s brojnim tribinama, izložbama i raznovrsnim programima namijenjenim svim dobnim skupinama građana;
• promicati kulturne vrijednosti i jačati vrijedosti demokratskog društva;
• rukovoditi se načelima stručnosti, društvene osjetljivosti, otvorenosti, odgovornosti i koristi prema zajednici stvarnih i potencijalnih korisnika;

VIZIJA GRADSKE KNJIŽNICE MARKA MARULIĆA
Svim građanima Splita osigurati jednaku dostupnost svim vrstama informacija na raznovrsnim medijima (tiskana građa: knjige, časopisi, novine i sl., AV građa, elektronski mediji i dr.) bez obzira na njihovu dob, spol, društveni status, naciju, vjeru, rasu…
Omogućiti pristup raznovrsnim kulturnim sadržajima kao osnovama za učenje kroz cijeli život, neovisno odlučivanje, te demokratski i kulturni razvitak pojedinaca i društvenih skupina.
Graditi prepoznatljivu osobnost najveće javne knjižnice u županiji, izgrađujući i njegujući odnos povjerenja korisnika u postojanost i vrijednost njenih informacijskih izvora, usluga i službi te podupirući ozračje uspješnosti, i djelotvornosti.
Postati ravnopravnim i sastavnim dijelom europske mreže knjižnica i jačati vrijednosti multikulturalnog društva. Biti potpora društvenom uključivanju svih marginaliziranih skupina građana.

Statut GKMM

 

PRISTUP INFORMACIJAMA

OSTVARIVANJE PRAVA NA PRISTUP INFORMACIJAMA
Pravo na pristup informacijama koje posjeduje Gradska knjižnica Marka Marulića Split uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 25/13), a obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom. Informacija je svaki podatak koji posjeduje tijelo javne vlasti u obliku dokumenta, zapisa, dosjea, registra ili u bilo kojem drugom obliku, neovisno o načinu na koji je prikazana (napisani, nacrtani, tiskani, snimljeni, magnetni, optički, elektronički ili neki drugi zapis). Sukladno 17. stavak 1. Zakona o pravu na pristup informacijama, Korisnik ostvaruje pravo na pristup informaciji podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva Gradskoj knjižnici Marka Marulića Split. Na pristup informacijama u postupcima pred Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split ne plaćaju se upravne i sudske pristojbe. Gradska knjižnica Marka Marulića Split ima pravo tražiti od korisnika prava na pristup informacije, odnosno prava na ponovnu uporabu informacije, naknadu stvarnih materijalnih troškova koji nastanu pružanjem informacije, kao i naknadu troškova dostave tražene informacije, sukladno kriterijima i načinu naplate koje propisuje Povjerenik za informiranje.

Odluka o određivanju službenika za informiranje (.pdf)

Zamjenik službenika za informiranje (.pdf)

NAČIN PREDAVANJA ZAHTJEVA
Poštom:
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
Službenik za informiranje
Slobode 2
21000 Split

Elektroničkom poštom:
gkmm@gkmm.hr

SLUŽBENIK ZA INFORMIRANJE: Emilija Bačić, dipl.iur.
Telefon: 021/685-012
Telefaks: 021/685-001

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak – petak od 07:00 do 15:00 sati

Pravo na pristup informacijama - godišnje izvješće za 2019. godinu (.pdf)

Pravo na pristup informacijama - godišnje izvješće za 2019. godinu (.csv)

Pravo na pristup informacijama – godišnje izvješće za 2017. godinu (.pdf)

OBRAZAC

Zahtjev za pristup informacijama (.docx)

Zahtjev za pristup informacijama (.pdf)

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Zaštita osobnih podataka o fizičkim osobama te nadzor nad prikupljanjem, obradom i korištenjem osobnih podataka u Republici Hrvatskoj uređena je Zakonom o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/03, 118/06, 41/08, 130/11 i 106/12).
Temeljem članka 18.a Zakona o zaštiti osobnih podataka, Gradska knjižnica Marka Marulića Split imenovala je službenika za zaštitu osobnih podataka koji, između ostaloga, vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka i ostvarivanju prava na zaštitu osobnih podataka.

Odluka o imenovanju službenika za zaštitu podataka (.pdf)


Gradska knjižnica Marka Marulića Split, osim zbirki osobnih podataka o radnicima Knjižnice, vodi i zbirku osobnih podataka o korisnicima/članovima Knjižnice.

Službeni kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka su:
Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Tajništvo
Adresa: Ulica slobode 2, 21000 Split
Telefon: 021/685-012
Telefaks: 021/685-001
E-mail: gkmm@gkmm.hr

 

Polica privatnosti
 

Tko smo mi
Adresa naše web-stranice je: http://www.gkmm.hr

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto
Komentari
Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.
Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij
Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme
Kolačići
Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica
Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike
S kime dijelimo vaše podatke
Koliko dugo čuvamo vaše podatke
Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima
Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke
Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

 

PRAVNI AKTI (PRAVILNICI, ODLUKE...)

Odluka o imenovanju povjerljive osobe za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti u GKMM Split

Odluka o imenovanju zamjenika povjerljive osobe za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti u GKMM Split

POSLOVNIK O RADU STRUČNOG VIJEĆA GKMM SPLIT

Pravilnik o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i imenovanju povjerljive osobe

Pravilnik o pružanju usluga i korištenju knjižnične građe (2019)

Kućni red

Pravila međuknjižnične posudbe

Pravila o ustupanju knjižničnih prostora na korištenje uz naknadu

Pravila o uvjetima i načinu korištenja interneta i računalne opreme

Pravilnik o radu

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu  (29.11.2016.)

Kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama kulture Grada Splita

Pravilnik o sistematizaciji

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji

Pravilnik o naknadama putnih i drugih troškova nastalih na službenom putovanju i loko vožnji

Cjenik usluga u GKMM Split

 

Pristupnica za učlanjenje / obnovu članstva u GKMM Split

Odluka o proceduri naplate prihoda u GKMM Split

Procedura zaprimanja provjere i plaćanja računa dobavljača roba i usluga

Plan i program rada i razvitka za 2019. godinu

Strateški plan 2017-2019

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

 

GODIŠNJA IZVJEŠĆA

 

 

 

 

KALENDAR DOGAĐAJA