E-knjiga: Priznanje

Autor: Jo Spain

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

Roman započinje premlaćivanjem palicom beskrupuloznog bivšeg bankara Harrya McNnamare u njegovom luksuznom domu ispred supruge Julie koja sve nepomično promatra.

Nedugo zatim, čovjek po imenu JP Carney dolazi u policijsku postavu i priznaje da je premlatio nepoznatog muškarca u njegovoj kući, te cijelo vrijeme tvrdi da žrtvu nije poznavao i nije imao skrivenih motiva. S obzirom da je poznato kako je Harry došao do svojeg bogatstva putem korupcije, malverzacija i izdaje, policija mu ne vjeruje ništa.

Autorica nas kroz odličnu karakterizaciju likova vodi kroz roman, te saznajemo kako su se  Julie i Harry upoznali. Dok su njih dvoje živjeli u bogatstvu i raskoši cijeli život, JP je odrastao u siromaštvu sa bolesnom majkom koja je napustila njega, sestru i oca, te ocem alkoholičarem, a vrlo je rano morao preuzeti brigu o svojoj sestri.

Postavlja se pitanje da li je JP ipak poznavao Harrya, kakve veze ima Julie sa svime, te tko je glavni krivac?

Sa svakom stranicom autorica nam radnjom otkriva sve više i više, razotkrivajući sve tajne i laži i kada čitatelj počinje stjecati dojam da zna što se dogodilo, događa se novi preokret i više ništa nije kako se čini.

Priznanje je veoma dinamičan roman koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje psiholoških trilera.

Ivan Triva

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu