E-knjiga: Malo je nedostajalo

Autor: Liane Moriarty

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

Ova napeta knjiga australske autorice, puna je iščekivanja, lako će vam odvratiti misli od svakodnevice ispunjene vijestima o pandemiji izazvanoj corona virusom.

Radnja se vrti „kao maca oko vruće kaše“ oko jednog događaja na vrtnom roštiljanju. Prisutne su tri obitelji, njihovo sasvim obično druženje uz roštilj postaje noćna mora. Svi znamo da je dovoljan trenutak nepažnje da se dogodi katastrofa, a na tom je roštilju malo nedostajalo da se dogodi nešto strašno. Autorica detaljno secira likove i polako slaže slagalicu, dio po dio, misteriozno nagovještava taj trenutak koji se dogodio na roštiljanju, da bismo tek na samom kraju doznali pravu istinu. Sama radnja mogla bi se smjestiti i u naše susjedstvo, njeni likovi su ljudi sa svakodnevnim problemima na koje i sami nailazimo, Liane Moriarty pripovijeda o našoj svakodnevnici i od nečeg običnog pravi napetu dramu.

I jedan citat koji me nasmijao ( i potvrdio da se u knjigama knjižničari uvijek prikazuju kao dosadne i neugledne osobe): „Kako li je to biti tako seksi? Je li čovjek zbog toga skloniji seksualnim avanturama? Pogleda li se u ogledalo i poželi seks, tek tako jer je seksi? Postaju li striptizete to jer su seksi? Ili možda ima i knjižničarki sa seksi tijelima? …“

Ovo je prva e-knjiga koju sam pročitala, i to na mobitelu. Iako pripadam generaciji koja voli osjetiti tiskanu knjigu u ruci, a miris nove knjige draži mi je od većine parfema, moram priznati da e-knjiga ima svoje prednosti:

-mogu sebi prilagoditi veličinu fonta

-ne treba mi svjetlo za noćno čitanje pa ne čujem ono prijekorno: „Hoćeš li više ugasit svjetlo, odavno je prošla ponoć?“

- ako slučajno zaspem, manje boli kad me udari mobitel po nosu nego knjiga (a i lakše ga je držati u ruci)

Maja Tadin

 

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu

 

KALENDAR DOGAĐAJA